Uudised

Mentorgrupid tõmbasid meeskonnatöö fookuskuule joone alla talgupäevaga

Eelmisel nädalal kogunesid Luua Metsanduskooli õpilased koos oma mentoritega väikesele talgupäevale meie kooli arboreetumis, et teha äsja lõppenud meeskonnatöö fookuskuu raames ühise meeskonnana tööd ja panustada ka kooli ümbruse korrastamisse.

 

Mentorite eestvedamisel moodustasid õpilased segiläbi meeskonnad, kus igal liikmel oli oma roll. Iga meeskonnaliige võttis endale vastutuse, olles kas fotograaf, innustaja, turva- või ergonoomikaspetsialist, objektijuht või eestvedaja. Tulemuseks saab öelda, et koostöö on edu alus, sest vajalik töö sai kibekiiresti tehtud – rollide jagamiseks ja töö tegemiseks kulus kokku vaid 1 tund ja 15 minutit.


Meeskonnad esitasid oma töö tulemused fotodena - üks äge grupipilt, teine huvitav leid loodusest ja kolmas tõsine pilt töö tegemisest. Lisaks jagasid osalejad oma kogemusi ja mõtteid päeva kohta, kirjutades reflektsiooni oma rollikaartidele. Usutavasti aitas erinevate rollide analüüsimine ja läbimängimine mõista, kuidas just rollide jagamise kaudu tekib meeskonnas vastutustunne, suureneb tõhusus, see viib arenguni ning suurendab motivatsiooni. Ühtlasi õppisid erinevate mentorgruppide noored teineteist ka paremini tundma.

 

Luua Metsanduskoolis on kuus mentorit. Iga mentor toetab väikest gruppi päevases õppes õppijaid nii nende erialastes õpingutes kui ka isiklikus arengus