Uudised

Luua Metsanduskool ja Tartu Kunstikool ühendasid jõud disainmõtlemise päeval

Luua Metsanduskool ja Tartu Kunstikool korraldasid koostöös ühise disainmõtlemise päeva, mis keskendus vaimsele tervisele ja innovaatiliste lahenduste leidmisele selle valdkonnas. Hommik algas ühise loenguga, kus Luua Metsanduskooli vaimse tervise saadik Kristin Kõiv rõhutas vaimse tervise olulisust ning kutsus noori sellele piisavalt tähelepanu pöörama.
 

Edasi liiguti grupitöödesse, kus ühte gruppi segati kokku noored mõlemast koolist ja erinevatelt erialadelt. Grupitööde käigus tutvuti üksteisega, jagati rolle, genereeriti ideid ja mõeldi välja lahendusi erinevatele vaimse tervise probleemidele nagu stress, nutisõltuvus, ärevushäired, pingeseisundid, pereprobleemid, ülesannete edasilükkamine jms. Kokkuvõttes võib öelda, et ideed liikusid kahte lahendussuunda: ühest küljest veebipõhised platvormid info ja testidega ning teisalt nuti- ja netivabad puhke- või tegevusteraapilised looduskeskkonnad.


Zürii tunnistas parimaks ideeks lisada õppekavasse enesearenduse õpe ning sisse viia enesearenduse tund, et ennetada vaimse tervise probleeme. Tunnis võiks noorte arvates keskenduda enese tundmaõppimisele, suhtlemisele, emotsioonide tunnetamisele ja pingetega toimetulekule.


Tunnustati ka ühte originaalset ideed, mis keskendus peresuhete ja -käitumise parandamisele. Noored pakkusid lahendusideeks põgenemisruumi, kus erinevates teraapiatubades on võimalik õppida uuesti koos elama ja suhtlema.


Nii Luua Metsanduskooli kui Tartu Kunstikooli noored said päeva jooksul uusi tutvusi, õppisid arvestama teistsuguste mõttemustritega ning kindlasti lisaannuse julgust oma mõtteid ja ideid teistega jagada. Loodetavasti on nende teadmised vaimse tervise hoidmisest nüüd grammi võrra paremad.