Uudised

Arboristid võistlesid kutseoskustes

Eile, 9. aprillil astusid Luua Metsanduskooli lõpetavad arboristid esmakordselt vastu oma kutseeksami esimesele osale - praktika portfoolio kaitsmisele. Arboristi amet on keeruline ja ohtlik ning selleks, et saavutada vilumus selles valdkonnas, nõuab see pikka ja pühendunud harjutamist. Arborist peab tundma puid ja nende bioloogiat, tunnetama nende hingeelu ning oskama neid nii istutada, hooldada kui ka vajadusel maha võtta. Kutseeksami raames demonstreerivad õppijad nii oma praktilisi oskusi kui ka laialdasi teadmisi, sh puuliikide ja seente tundmist.
 

Marje Kask, arboristiõppe üksuse juht sõnab: "Praktikaportfoolio on oluline osa kutseeksamist, kus õpilased analüüsivad oma õpingute ajal saavutatud arboristi kompetentse. Praktikaseminaril jagavad õpilased oma saavutusi,  edukogemust, arenguvajadusi ning tutvustavad huvitavamaid ja väljakutseid pakkunud töid. Õppijad tõdesid, et kooli lõpusirgel mõistavad nad, et küsimusi on aina rohkem ning sellel erialal tuleb end pidevalt täiendada."  Portfooliot kaitses kokku 13 õppijat, keda hindasid nii kooli õpetajad kui ka Eesti Arboristide Ühingu esindaja. Kõik õppijad said oma portfooliod edukalt kaitstud. Eksami järgmised osad toimuvad aprilli lõpus.


 

Täna, 10. aprillil, korraldati ka koolisisene arboristide kutsevõistlus, mis koosnes neljast alast.

  • Viktoriin, mille võitis Tiit Kaeeli
  • SRT ronimine ehk ühe köiega võrasse tõusmine aja peale – võitja Tanel Kütt
  • DRT ronimine ehk kahe köiega aja peale võrasse tõusmine – võitja Ain Roosimägi
  • Viskeliini paigaldamine -  võitja Tanel Kütt.

Kõigi alade kokkuvõttes võitis üldvõidu Tanel Kütt, kellele järgnes teisena Alar Sadam ning kolmanda koha saavutas Madli Rillo.


 

Palju õnne kõikidele võitjatele ning osalejatele, aitäh õpetajatele ja abilistele. Edu kutseeksamil!