Uudised

Rohkem pilte

Tulevased maastikuehitajad tutvusid ettevõtluskülaga

Luua metsanduskooli maastikuehitajate kaks kursust külastasid koos ettevõtluse õpetaja Kaja Sanderiga Tartus asuvat Ettevõtlusküla. Luuakaid võttis vastu sealne juhataja Evelin Rätsep. Kõigepealt näidati slaidiprogrammi ettevõtte tööst ja tutvustati neid ettevõtteid, kelle stendid asuvad SPARKis. Järgnevalt tutvustati SPARK Makerlabi töötubasid, mis on mõeldud nii suurtele kui ka väikestele, kes tahavad ise midagi meisterdada oma kätega. 

Evelin tutvustas õpilastele ka Äritänavat - kõige omanäolisemat koolituskohta Eestis. Seal on 7 eri stiilis ruumi ning osaleda seal saab korraga kuni 30 õpilast. Õpilased jaotatakse rühmadeks ning antakse neile ülesanded, mis nad peavad oma osakonnas (pangas, ilutoas, meediakeskuses jne) lahendama omavahel suheldes, müües, töötasu arvutades ja makstes.
 

Lõpuks tegi Evelin õpilastele motivatsiooniloengu, et kuidas saada ettevõtjaks.


Mis on SPARK Markelab?


MTÜ SPARK Makerlab on maailmas laialdaselt leviva makerspace'de ehk avatud isetegijate töökodade kultuuri kehastus Tartus. Makerspace on füüsiline ruum, kus on võimalik kohata omasuguseid hakkajaid-tegijaid inimesi ning ühiselt või iseseisvalt projekte-ideid reaalsuseks muuta. Makerlabi kui avatud töökoja inimesed saavad kasutada Makerlabis olevaid tööriistasid, tööruume ning Makerlabi põhimaterjale. Kodus on oma projektide nokitsemiseks liiga vähe ruumi või vahendeid või ideid? Sel juhul peaksid sa tulema SPARK Makerlabi! (allikas: http://www.makerlab.ee/kkk/).