Uudised

Rohkem pilte

Raiespordis valitseb „Luua koolkond“

Raiesport on Luua metsanduskoolis au sees! Seda harrastavad nii õpetajad kui õpilased. Et meie raiesportlaste ettevalmistus on igati hea, tõestas ka hiljutine võistlus TOP10 Türi lillelaadal. Võib julgelt väita, et kõik parimad Eesti raiesportlased on mingitmoodi seotud ka Luua metsanduskooliga – vilistlaste, õpilaste või õpetajatena. Ka viimasel võistlusel eestlastest parima tulemuse teinud Helvis Koort on olnud nii Luua õpilane kui õpetaja.

 

TOP10 esikümnesse kuulusid ka mitmed meie õpetajad – Tõnu Reinsalu viies koht, Sulev Tooming seitsmes ja Janno Traks kümnes.

 

Parim juunior oli Peeter Mitt (Husqvarna), kes sai üldarvestuses üheksanda koha. Juunioride teine oli Ralf Elfenbein (Luua Metsanduskool) ning kolmandaks tuli Evert Laupa (Luua Metsanduskoo)l.

 

Naiste arvestuses tuli võitjaks samuti meie õpilane Karina Riive (Team STIHL/Lignator Mets). Isiklikku rekordit märkiv 1399 punkti andis talle üldarvestuses 28. koha. Esmakordselt pakkus Eesti naistele konkurentsi juunioride arvestuses võistelnud lätlanna Evelina Afanasjeva sai 1101 punktiga üldarvestuses 36. koha.

 

Eesti koondist ootavad peagi ees Saksamaa lahtised meistrivõistlused, mis toimuvad 28.-30. maini Hannoveris. Koondisesse kuuluvad proffidest Anto Laas, Jarro Mihkelson ja Sulev Tooming ning juunioridest Peeter Mitt.

 

xCUT CUP 2019 viimane etapp toimub 24. augustil Rakveres, kus selguvad ka tänavused Eesti meistrid raiespordis.