Uudised

Rohkem pilte

Pereheitmine Luua metsanduskoolis

Juunikuu lõpus oli Luua metsanduskoolis pidulik, kuid kergelt nukra alatooniga päev – toimus kaks lõpuaktust. Kooli lõpetasid päevase õppe metsurid, metsamasinate juhid ja maastikuehitajad ning lisaks samade erialade sessiooniõppuritele ka metsakasvatajad.

 

„Kool on kuidagi tühi ja väga vaikne,“ ohkas nii mõnigi õpetaja peale aktusi. Kuid nagu koolis ikka – juba sügisel on uued õpilased kohal ning kindlasti on nende hulgas ka neid, kes tulevad end täiendama või õppima mõnd lisaeriala. Ka värskete lõpetajate seas oli küllalt neid, kes on Luua metsanduskoolis lõpetanud varem mõne eriala ning nüüd käidi omandamas järgmisi vajalikke oskusi.  
 

Nende hulgas on näiteks ka harvesterioperaatori õppe lõpetanud Hannes Brük, kes varasemalt lõpetas Luua metsanduskoolis metsuri eriala. Hannes on ka esimene Luua lõpetaja, kes sai Eesti Metsa- ja Puidutööstuse Liidu hariduspreemia kutseõppe lõpetajale.
 

Preemia üle andnud EMPLi tööstus- ja haridusvaldkonna teemajuht Pille Meier sõnas, et siiani on preemiad olnud Eesti Maaülikooli ja Tallinna Tehnikaülikooli lõpetajatele, kuid eelmisel aastal otsustati luua preemia ka kutseõppe lõpetajale. Kuna Luua metsanduskool on EMPLi partner metsandusvaldkonna kutseeksamite korraldamisel, on preemia üheks tingimuseks (lisaks väga heale õppimisele) eeskujulikult sooritatud kutseeksam.
 

Õpilastele kohaselt tehti päevase õppe aktusel ka midagi teistmoodi – nimelt palus lõpetajate nimel sõna võtnud Elke Eliise Robam meenutada midagi koolielust kõigil lõpetajatel. Ja nii kõlasid mitmed lõbusad lood sellest, kuidas kaasõpilased pidasid ühte enda seast õpetajaks, kuidas tunnis tukkuma jäädi, kuidas mandrirahvas ei saanud aru, et muhulane pole saarlane ja veel mitmed. Lisaks neile ohtralt tänusõnu õpetajatele. Metsamasinate kursused FOP17 ja HOP17 olid õpetajatele lausa tänuplaadid valmistanud…
 

Edu teile, lõpetajad! Ja tere tulemast Luua metsanduskooli vilistlaste perre.

Aktustel tehtud pildigaleriid:

Õpetaja Tõnu Elleri fotogalerii:

Päevase õppe lõpetamine
Sessiooniõppe lõpetamine 

 

Fotograaf Ove Maidla fotod (soovi korral laadige endale vajalikud fotod alla, suurte fotodega galeriid hoiame üleval paar kuud):

Päevaõppe aktus

Sessiooniõppe aktus