Uudised

Ettevõtlusnädal tõi uusi teadmisi ja äriideid

Luua Metsanduskoolis toimus 8.-10. oktoobrini ettevõtlusnädal, kus õpilased said tutvuda ettevõtluse edulugudega, uusi teadmisi ettevõtluseks vajalikest nüanssidest ning lõpus genereerida ja kaitsta oma äriideed.

Teisipäeval võtsid metsuriõpilased ja ettevõtluse õpetaja Kaja Sander osa Jõgeva ettevõtluspäevast, kus osalesid Jõgevamaa erinevate koolide õpilased. Esinejateks olid noored ettevõtjad, kes rääkisid sellest, kuidas neist said ettevõtjad ning kuidas neil praegu läheb. Noore ettevõtja motivatsioonist rääkis Evelin Rätsep Ettevõtluskülast. Õhtupoolikul toimus Ärilahing, kus mõeldi välja äriideed ning müüdi oma äriideed maha teistele tiimidele. Ärilahingut juhtis Leno Kuura Ettevõtluskülast. Meie poiste äriideeks oli mootorrataste rentimine, kuid kahjuks leidsid ülejäänud noored, et sügis tulemas ja et nad on "nõnna" noored veel mootorratta rentimise jaoks.

 

Kolmapäeval toimus Luua metsanduskooli mõisahoones nelja erineva kooli õpilastega (Luua metsanduskool, Palamuse gümnaasium, Voore Põhikool ja Torma Põhikool) 12-tunnine ettevõtluspäev. Ettevõtluspäeva viisid läbi JA Alumni Eesti noored tegijad. Õpilased pidid genereerima äriideed ning need õhtul "investoritele" maha müüma. Päeva jooksul osaleti töötubades ning saadi teadmisi turundamisest, hinnakujundamisest, imago loomisest, liftikõne koostamisest. Äriideed olid huvitavad - raiejäätmetest pannilabidad, kändudest puidutooted, teksade taaskasutus, toolid hüperaktiivsetele, netipõhine hingeabi abivajajatele, helkurpliiats. Päev oli tegus, kiire ning andis hulgaliselt kogemusi.

 

Neljapäeval oli Luual külas lektor Tiina Pill Taibuveski OÜst. Tiina rääkis huvitavalt õpilastele tööõigusest ja perekonnaõigusest. Samal päeval oli võimalus osa võtta ettevõtlusviktoriinist, mille võitja ehk parim vastaja saab võimaluse minna auhinnaekskursioonile Cleveroni.

 

Korraldaja Kaja Sander tänab kõiki, kes ettevõtlusnädala toimumisele kaasa aitasid ning muret tundsid! Aitäh teile - Ilona Susi, Liina Enel, Virve Seeman, Liia Koorts, Tatjana Mällo koos meie toreda söökla kollektiiviga, Peep Arold, Kairit Reiman, Mart Enel.