Uudised

Rohkem pilte

Luua õpilane tõi Valgevenest koju raievõistluse võidu

Möödunud nädalal viibis meie delegatsioon Valgevenes, Polotski Riiklikku Metsanduskolledžis toimuval rahvusvahelisel metsandusfestivalil, kus võisteldi nii metsarajal kui raievõistlusel. Individuaalselt võitis raievõistluse meie õpilane Henri Tokman, kokkuvõttes saavutas meeskond tubli kolmanda koha. 
 

Novembrikuu eelviimaseks nädalalaks kutsusid sõbrad Valgevenest, Polotski metsanduskolledžist meie metsandusõpilasi endale külla. Nimelt toimus Polotskis esmakordselt rahvusvaheline metsanduskoolide võistlus. Osalejaid oli lisaks meie võistlejatele veel Lätist, Leedust, Venemaalt ja muidugi võõrustajate juurest Valgevenest. Kokku osales võistlustel kümme võistkonda viiest riigist. Koos Luua metsanduskooli esindusega olid kohal ka meie ammused sõbrad Lätimaalt Ogre metsandustehnikumist ja Leedust Kaunase metsanduskolledzist, kaks võistkonda Venemaalt - Peteozvodski metsanduskõrgkoolist ja Puškini metsanduskolledžist ning võõrustajad võistlejatega erinevatest Valgevene metsanduskoolidest.
 

Võistlusalad olid metsanduskoolidele tuttavad – raievõistlus ja metsarada. Raievõistlustel läks meie noortel (võistkonda kuulusid Henri Tokman, Markus Oder, Mihkel Märtin, Robin Põld, Silver Taal ja Karmo Kallaste) hästi – meeskondlikult kolmas koht (esikohale tuli võõrustajate esindus, teiseks Läti võistkond) ning individuaalselt tõi Henri Tokman koju esikoha.
 

Metsarajal võidutsesid valgevenelased. Kuigi enamus küsimusi olid tulevastele metsameestele juba varasemalt tuttavad (erinevate puude tundmine, puidu koguse hindamine, loomade sarvede-nahkade-luude tundmine), muutis asja meie poistele raskeks keeleprobleem – paljud küsimused olid vaid vene keeles ning raske oli ka suhtlemine mõnede kohtunikega. Omapärane oli aga üks ülesanne – veekogu ületamine palkidel nii, et ületaja jääks kuivaks – mis lõppes paljudele suplusega.
 

Võistkonna juhendajana samuti Valgevenes viibinud õpetaja Dimitri Randoja rääkis, et võistluste korraldus oli igati eeskujulik. Tähelepanuväärne oli ka meedia huvi Valgevene esimeste õpilaste rahvusvaheliste metsandusvõistluste vastu. Nii jäädvustas võistluste toimuvat ka Valgevene TV (vaata uudist siit).


Polotski metsanduskolledž võttis korraldamisel eeskuju ka Luua koolist. Valgevene delegatsioon külastas Luuat sel kevadel ning nende õpilased osalesid ka kooli kutsealavõistlustel.