Uudised

Rohkem pilte

Vabariigi aastapäeva aktus

Käesolev aasta pole enam küll Eesti vabariigi juubeliaasta, kuid seda enam on ümmargusi tähtpäevi Eesti metsandushariduses, rääkis Luua metsanduskooli direktor Haana Zuba-Reinsalu oma aktusekõnes. Nimelt täitub sel aastal 95 aastat metsandusliku kutsehariduse algusest ja sada aastat on Eestis antud metsanduslikku kõrgharidust.

Metsanduslik kutseharidus sai 1925. aastal alguse Pärnumaal Voltveti (alates 1941. aastat Tihemetsa) metskonnas asutatud kaheaastase õppeajaga Voltveti metsakoolis. 2018. aastast kuulub Tihemetsa metskond Luua metsanduskooli juurde ning nüüd toimub seal meie kooli õpilaste õppetöö.

Aga käesolev aasta on ka digikultuuri aasta! Sellest ei mindud mööda ka aktusel, kus õpilaste ja õpetajate koostöös peeti maha koosolek – kuidas arendada digikultuuri meie koolis? Kas tuleks õpilased varistada labidatega ja saata nad metsa bitcoine kaevandama? Või oleks selleks parem kasutada ekskavaatorit? Või viiks selle tegevuse üldse üle virtuaalreaalsusse? Või oleks hoopiski lihtsam ja efektiivsem hankida kooli lutikaid? Nagu ühes ministeeriumis oli, sest ministeeriumitest tulevad alati head mõtted! Kahjuks läks aga midagi valesti ja kogu suur arendustöö lõppes end sügavate õpilaste ja digiretseptidega. Eks seegi ole osa digimaailmast…

Traditsiooniliselt tunnustati aktusel ka esimese poolaasta parimaid õpilasi. Tunnustuse said silmapaistvad sportlased, väga heade hinnetega õppurid ning tublimad kursused. On uhke märkida, et parima õpilase keskmine hinne Luua metsanduskoolis on 4,95!