Uudised

Luua Metsanduskoolis on maskikandmise kohustus

 

Alates 24. novembrist kehtivad Luua Metsanduskoolis järgmised piirangud: 

  1. Maskide kandmine on kohustuslik kõikidele – õpilastele, õpetajatele ja töötajatele, kui nad viibivad ühiskasutusega siseruumides, eelkõige õpperuumides ja koridorides.
  2. Maskidega varustamine:
  • Õpetajad/töötajad saavad ühekordseid maske õppehoones – printeriruumist, praktikahoones – II korruse puhkeruumist, haldusüksuste juhid saavad maskid finants- ja haldusjuhilt. Muude kaitsevahendite (nt visiirid, respiraatorid) osas pöörduge otse finants- ja haldusjuhi poole.
  • Päevased õpilased saavad ühekordsed maskid õpilaskodudest arvestusega 2 maski päevas ning õpilaskodu personal korraldab nende jagamise.
  • Sessiooniõppe õppurid peavad maskid endile ise hankima. Kooli olles saavad nad osta ühekordsed maskid hinnaga 20 senti tükk ÕK 3 ning õppehoone raamatukogust.
  • Kooli töötajatele on tellitud ka korduvkasutusega tekstiilist maskid arvestusega 2 maski inimesele aasta lõpuni. Kui need saabuvad, anname teada.
  1. Täiendusõppes ja kutseeksamitel osalejatel tuleb maskid endil muretseda, kuid kui saabudes kaasas pole, saab ka kohapeal osta.
  2. 26.11 toimuv õpetajate täiendkoolituspäev toimub, samuti toimuvad 27.11 ja 1.12 praktikaseminarid (osalejatel kohustus samuti maske kanda).
  3. 26.11 ja 27.11 on päevaõppuritele (kellel pole praktikaid) e-õppepäevad
  4. Spordiringides võimlas võib kohapeal olla kuni 10 õpilast, jõusaalis kuni 4 õpilast. Õpilaste ujumine Kuremaal jätkub, bussis sõites tuleb kasutada maske.
  5. Töötajatel, kellel töö iseloom seda võimaldab, on soovitav jääda kaugtööle, kuid isiklikes kalendrites (Outlook või Tahvel) peab olema sel juhul vastav märge, samuti tuleb olla kättesaadav kogu tööpäeva jooksul.
  6. Õpilaste jõulupeole otsime alternatiive, töötajate jõululõuna jääb sel aastal traditsioonilisel viisil ära.

Oleme eeskujuks ja kanname maske, et õppetöö saaks võimalikult tavapäraselt jätkuda! Haigustunnustega püsi kindlasti kodus!

 

NB! Maski kasutamisel pane tähele:

1. Pese käsi nii enne kui ka pärast maski kasutamist.

2. Mask peab katma nii nina kui ka suud ning olema olema tihedalt ümber nina ja põskede (vt ülalasuvat fotot).

3. Maski pehmem, tavaliselt heledam pool, käib näo poole, klambriga pool ülesse, kui maski juhendis pole teistmoodi väidetud.

4. Maski tuleb vahetada keskmiselt kolme tunni järel. Maski ära võttes puuduta maski ainult sangadest.

5. Kasutatud mask võib olla haigustekitajatega saastunud ja see tuleb visata suletavasse prügikasti. Pese või desinfitseeri käed!

 

Vaata siit videoõpetust maski õigesti kasutamiseks