Uudised

Rohkem pilte

ForestBoost projekt avardab metsanduskoolide silmaringi

Autor: Kerli Hansing

Detsembris alguse saanud projekt ForestBoost on nüüdseks edukalt käima lükatud ning aprilli lõpus toimusid virtuaalsed töötoad, mille viis läbi Berufskolleg am Eichholz kool Saksamaal. Projekti eesmärgiks on  metsanduse õpilaste õpirännete arendamine ja koostöövõrgustiku loomine, et õpilased võtaksid õpingute ajal õpirännet loomuliku osana. Lisaks tutvuvad nii õpilased kui ka metsandusõpetajad teiste võrgustikus olevate metsanduskoolide õppemeetoditega ja –kavadega, et nad tunneksid partnerkoole ning nende õppevõimalusi.
 

Töötoad toimusid kokku kolmel päeval ning teemaks oli kliimamuutuste mõju metsandusele. Sakslased tutvustasid oma kooli ja õppekavasid ning tegid erinevaid ettekandeid Saksamaa metsanduse ja kliimamuutuste kohta. Oli väga huvitav kuulda ja näha, kuidas toimetavad meie partnerid Euroopas. Luua Metsanduskoolist võtsid töötubadest osa nii õpilased kui ka õpetajad. Kliimamuutuste mõjust Eesti metsandusele tegi ettekande meie metsamasinate instruktor Maksim Kandala.
 

Järgmine projekti kohtumine peaks aset leidma sel sügisel Poolas, kus on teemaks rahvusvaheline metsandus. Loodetavasti saavad meie õpetajad ja õpilased sel korral reaalselt kohale sõita ning oma silmaga näha Zespol Szkol Lesnych i Ekologicznych w Brynku kooli Poolas.

 

Loe projekti kohta täpsemalt siit.