Uudised

Algas raamatukogude aasta

2022. aasta on kuulutatud raamatukogude aastaks. Luua  Metsanduskooli raamatukogus on peamiselt esindatud erialane ning õppekirjandus, kuid hulgaliselt leidub ka ajaviitekirjandust. Lisaks koolile on raamatukogu oluline paik ka kogukonnale, sest siin on võimalik veeta ka vaba aega - sisse on seatud avalik internetipunkt, tellitud on suuremad päevalehed ning kohalikud lehed, olulisimad ajakirjad ning lisaks leiab riiulitelt lauamänge. Raamatukogust saab osta kirjutusvahendeid, maske ning kooli logoga meeneid. Oled alati oodatud!

 

Möödunud aastal tehti Luua Metsanduskooli raamatukogus 1074 laenutust, kokku on registreeritud 329 lugejat, arvel on 13000 eksemplari ja raamatukogus käib 2022. aastal 25 ajakirja ja 4 ajalehte. Meie kooli raamatukogu saab selle aasta maikuus 65. aastaseke - täpne sünnipäev on 01.05.1957, mil käskkirjaga määrati esimeseks raamatukogu juhatajaks Alfred Kannel, kes oli ka metsakooli direktori asetäitja õppealal.


Eestis on kokku 871  raamatukogu, kus tehakse koguni 13 miljonit laenutust ning 6,9 miljonit külastust aastas. Eesti raamatukogudes on 30,8 miljonit teavikut.  Suurim teavikute andmebaas on ESTER, kust saab otsida huvipakkuva raamatu saadavust erinevatest raamatukogudest üle Eesti.