Uudised

Luua Metsanduskool on partner Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatoris

2. mail allkirjastati Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori ühistegevuste lepe eesmärgiga alustavatele ettevõtjatele tuge pakkuda.

 

Viljandimaa Arenduskeskuse juhataja Elmo Puidet sõnas, et inkubaatori loomisele andis tõuke see, et koroonaaeg on toonud kaasa ettevõtlusaktiivsuse kasvu. Inkubaatori toel on Kesk-Eesti alustavad ettevõtjad ja need, kel on plaanis kasvu- või arenguhüpe, paremini hoitud ja saavad oma arenguperioodist edasi liikuda. „Tänu sellele on kohapeal rohkem töökohti ja investeeringuid ning huvitavaid tooteid ja teenuseid, mis on ühtlasi ka elujõulised,” rääkis Puidet.  

 

Teenused, mida inkubaatoris pakkuma hakatakse, võiksid ulatuda üldisest arenduskoostööst ja e-inkubatsioonist koolituste ja konsultatsioonide näol kuni abini, mida vajavad idufirmalikud, kiirelt laienevad ettevõtted.

 

Luua Metsanduskool on Kesk-Eestis hinnatud koostööpartner erinevate koolituste korraldamisel ning lisaks kujunemas metsanduse kutseala kompetentsikeskusena eestvedajaks, et läbi ettevõtluse loodaks ja säilitataks maapiirkondades töökohti ning oleks tagatud ettevõtjate mitmekülgne areng.

 

Kesk-Eesti ettevõtlusinkubaatori juhtpartner on Viljandimaa arenduskeskus ning seda käivitatakse koos Jõgeva- ja Järvamaa arenduskeskusega. Samuti tehakse koostööd kultuuriakadeemiaga, mitmete piirkonna kutseõppeasutustega (sh Luua Metsanduskool), Eesti maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuse ja Tehnopoliga.