Uudised

Luua Metsanduskool alustab tulevikutegijate vastuvõttu

15. maist alustab uute õpilaste vastuvõttu Luua Metsanduskool. Esialgu oodatakse vastuvõtuavaldusi neilt, kes soovivad sügisest asuda õppima päevasesse õppevormi ning 15. juunist on oodatud sisseastumissoovid ka kaugõpet eelistavatelt tulevikutegijatelt.

 

Uuendusena avatakse sel aastal metsatehniku päevane õppekava juba keskharidusega õppijale ning harvesterijuhi eriala omandamine kaugõppes.

 

„Metsatehniku eriala nõuab süsteemset, analüütilist ja otsustavust ning tajusime, et põhikooli lõpetanud noor ei ole veel oma elukogemuselt ja isiksuse tüübilt selleks valmis. Tegime noorte õppekaval muudatuse, kus nad saavad metsanduse peamised alused selgeks, kuid töötamiseks metsanduslike andmetega ning metsaressursside planeerimiseks on vaja veidi pikemat elukogemust,“ selgitas koolijuht Haana Zuba-Reinsalu. „Metsatehniku eriala sobib hästi neile, kes soovivad gümnaasiumi järel õppida tasuva ameti ja praktilised oskused, millega koheselt tööturule minna. Samas on võimalik ka edasi minna ülikooli akadeemilist haridust omandama, sest laiapõhjalised praktilised teadmised on juba omandatud.“

 

Sessiooniõppe vormis harvesterijuhtide õppe loomine on koolijuhi sõnul kaua oodatud uuendus: „Seni sai metsamasinajuhiks õppida vaid seniselt töölt ära tulles, kuid nüüd oleme andnud võimaluse karjäärimuutuseks ka neile, kes oma tulevikku Eesti metsades näevad ning soovivad selleks omandada vajalikud teadmised. Õppinud masinajuht on tarku otsuseid tegev metsamees, sest ta oskab iseõppinud amatöörist enam keskkonnaga arvestada. Haritud ja oskuslik masinajuht oskab juba puid langetades ette näha, milline mets seal tulevikus sirgub ning milline on metsaomaniku eesmärk,“ julgustab Zuba-Reinsalu ka täiskasvanuid uut ametit õppima.

 

Luua Metsanduskoolis saab õppida 11 erineval eriala. Lisaks metsandusele ja metsamasinajuhtidele on päris oskusi oodatud omandama ka maastikuehitajad, puukooliaednikud, arboristid kui matkajuhid. Vastuvõtt päevasesse õppesse kestab 15. maist 26. juunini ning sessiooniõppesse 15. juunist 15. augustini.

 

Luua Metsanduskool on ainus Haridus- ja Teadusministeeriumi haldusalasse kuuluv kutsehariduskool Eestis, kust saavad parima praktilise hariduse kõik metsanduse ja loodusvaldkonna tulevikutegijad. Koolis õpib ligi 500 õpilast ning koolituskursuste läbijaid on igal aastal ligi 700. Õppimine on nii päevases kui sessiooniõppes kõigile tasuta. Sobivad erialad leiab nii eelneva hariduseta kui kõrgharidusega inimene, vanusepiir sisseastumisel puudub. 

 

Lisainfo: Haana Zuba-Reinsalu, tel 511 5399, haana.zuba-reinsalu@luua.ee