Uudised

Geopeituse punktid ootavad aardejahile

Luua Metsanduskooli selle aasta kaasava eelarve hääletusel oli enamik vastanutest selle poolt, et Luua metsanduslik õpperada võiks olla geopeituse punktide võrra rikkam. Nüüd on punktid avastamiseks valmis ja aarded ootavad leidmist. Kokku on Luuale paigaldatud 9 uut geopeituse punkti. Esimesed avastajad on jõunud neid juba otsimas käia ning tõdenud, et üks korralik aare on hästi peidetud aare!
 

Geopeitus on rahvusvaheline mäng, mis viib sind tihtipeale senikäimata kohtadesse, mitmete vaatamisväärsuste juurde või muidu looduskaunitesse paikadesse ja tutvustab sulle nii mõndagi uut. Geopeitus paneb sind nägema asju, mida sa varem ei näinud või mille olemasolust sa teadlikki polnud. Geopeituse otsimiseks peab olema GPS-i või muu naivgeerimistehnoloogia või ülitäpne kaart, mille abil spetsiaalseid geopeituse aardeid otsida. 


Aarde leidmiseks on geopeituse veebilehel antud koordinaadid, millele kohale minnes leiab üldjuhul kas raskemalt või kergemalt maskeeritud aarde. Luuale paigutatud aarded algavad tähisega LT. Aare koosneb aardekonteinerist (vastavate kirjadega tähistatud veekindel karp või muu topsik), mille sees on logiraamat, mängunfo, kirjutusvahend (pliiatsi olemasolul ka teritaja). Aardeleid tuleb kindlasti kirja panna aardekonteineris olevasse logiraamatusse, internetileheküljel logimine on soovituslik, kuid mitte kohustuslik. Aarde peidukohta tuleb varjata.


Vahvat avastamist!