Uudised

Metsarahvapäev tõi uudistama poolsada külalist

Laupäeval, 17. septembril toimus üle-Eestilise Metsarahvapäeva raames mitmeid sündmusi, mis kutsusid inimesi metsa ning metsaga seotud ettevõtetesse külla. Luua Metsanduskool kutsus sel päeval külla metsamasinate õppekeskusele ning metsaretkele Luua metskonna maadel. 
 

Märkamist virgutavaid retki unustatud radadel viidi läbi kaks - nii hommikusele kui pärastlõunasele retkele saabus paras grupp metsahuvilisi, kellega Tartu- ja Jõgevamaa metsadega põhjalikult kursis olev Luua metsaülem Peep Arold retkele siirdus. Läbiti mitmeid vanu talukohti ning unustatud teid, mille kohta oli Peebul pajatada ajaloolisi fakte. Teel vaadeldi erinevas kasvujärgus metsi ning märgati jälgi, mida metsloomad oma tegevusega jätnud - näiteks paar tundi varem oli Metsarahvale tee vabaks jätnud karu, murdes oma kohaloleku ja loodusjõudude meenutuseks teele ühe õunapuu. Kosutava metsasupi ja Peebu koduse leiva kõrvale jagus muljeid kuhjaga!
 

Metsamasinate õppehallis käis uudistamas rahvast üle Eesti - varakult kohale tulnud perekond Rakverest veetis metsamasinate ja simulaatorite hingeelu uurides Luual pea paar tundi, avastamist ja silmasära pakkusid masinad nii noortele kui nende vanematele. Instruktorid Alvar ja Ivo ning metsamasinaõppe eest vastutav Meelis vastasid huviliste küsimustele ning pidasid maha vestlusi nii raiete, metsandusõppe tuleviku kui masinate tehniliste nüansside osas - just nii eriilmeline seltskond meilt läbi astuski. Siiraid emotsioone lahvatas ka allameetrimeeste nägudest, kes kõrgetesse masinatesse sisse said istuda ning hiigelsuurte metsamasinate kõrval end superkangelastena tundsid. 
 

Loodetavasti on igal Metsarahvapäeva külalisel senisest rohkem avaramat mõtlemist ja silma! Kohtume metsas!
 

 

Fotod: Lauri Toim, Martin-Joel Bachmann, Kairit Prits