Uudised

Rohkem pilte

Õpiränne naabrite juurde lihvib võtmepädevusi

Kaks forvarderioperaatori eriala teise kursuse õpilast, Mihkel ja Sten, asusid 19. veebruari varahommikul teele õpirändele Soome projekti Forest Mobility raames, mida rahastab Erasmus+ programm.

 

Teekond naaberriiki oli pikk, kuna vastuvõttev kool asub Kesk-Soomes ning kohale jõuti alles öö hakul. Helsingist tuli sihtkohta liikuda kahe rongiga ning vahepeatuses selgus, et rong on läinud katki ja üks lõik on asendatud bussiga – seega said noormehed juba teel olles arendada oma võtmepädevusi: nii keele- kui ka suhtlemisoskuseid. Õnneks laabus kõik kenasti ning poisid jõudsid õnnelikult kooli ühiselamusse, kus neid võttis vastu Tommi, kes aitas neil end sisse seada.


Esimene päev algas kooli ja hoonete tutvustusega. Näidati, kus asuvad klassiruumid ja söökla ning anti edasi muu vajalik info. Pealelõuna möödus simulaatoritel harjutades. Järgnevatel päevadel on poisid töötanud metsas nii uue Ponsse Wisentiga kui ka veidi vanema Komatsu 845-ga. Päevad algavad varahommikul ning tegevust ja põnevust jagub terve päeva vältel. Lund on Kesk-Soomes poiste sõnul metsa all kohati meetri jagu ning ka külmakraadid ei hoia ennast tagasi, ühel ööl oli lausa -27 kraadi.


Elamuste ja kogemuste kogumine veel jätkub, seega soovime poistele edukat õpirände jätku!