Uudised

Luua vilistlased asuvad MMil püüdma raievõistluste meistritiitlit

 

Aprilli keskel, 19.-22. aprillil toimuvad Tartus Maamessi ajal raiespordi maailmameistrivõistlused. Võistlused korraldatakse koostöös Luua Metsanduskooliga - mitmete kuude jooksul on Luua võõrustanud ja koolitanud nii võistluse kohtunikke, abilisi kui ka pakkunud turvalist harjutuspaika ja treeninguid mitmete riikide koondiste võistlejatele.

 

Kõik Eesti eest võistlustulle minevad mehed ja naised  on Luua Metsanduskooli vilistlased, olles ilmselt just siin saanud esimese raiespordipisiku.

  • A-tiimis võistlevad Husqvarnadega Taavi Ehrpais, Helvis Koort ja STIHL-iga võistleb Jarro Mihkelson. Naiste arvestuses pääses koondisesse STIHL-iga võistlev Karina Riive. U24 arvestuses sai koondisse Husqvarnaga võistlev Peeter Mitt.
  • B-tiimi koosseisus on Raino Kivi ja Sulev Tooming, kes võistlevad STIHL-iga, ning Markus Mitt, kes on Pfanneri brändi esindaja. Naiste klassis esindab Eestit Husqvarnaga võistlev Kertu Evert ja juunioride klassis Ralf Elfenbein, kes on samuti Husqvarna võistleja.

 

 

Raievõistluste maailmameistrivõistlused toimuvad sel nädalal, 19.-22. aprillini Tartus Maamessi ja Maaülikooli vahetus läheduses.

 

Meistritiitli eest asuvad võistlema 22 riigi parimad raiesportlased. Kaugeimaks külaliseks Tartus toimuvale MMile on Jaapani koondis. Kõige lähemad külalised meie põhja- ja lõunanaabrid Soomest ja Lätist. Võistlustiimidega on esindatud eelkõige Euroopa metsarikkaimad riigid, kus metsandus, kutseoskused ja erialavõistlused on traditsiooniks juba aastakümneid.

 

Võistlusel kasutatav puit pärineb PEFC sertifitseeritud metsast. 

 

Lisainfo meistrivõistluste lehelt