Uudised

Rohkem pilte

Rajasime juubelimetsa ning istutasime maha maailmameistrivõistlejate puud

28. aprillil valmistus Luua Metsanduskool suureks istutamispäevaks. Traditsiooniliselt oleme oma kooliperega igal kevadel saanud korraks mahti kõik koos metsa minna ja anda elu uuele metsale. Sel aastal oli see tähenduslikumgi – tähistame ju oma 75. aastaringi ning seepärast võib tinglikult öelda, et Saare järve lähistele rajatud tulevane männik võiks kanda Luua Metsanduskooli juubelimetsa nime. Kuid loomulikult võivad seda tiitlit kanda veel teisedki metsapuutaimedega istutatud hektarid, mida Luua metsanduskooki õpilased õppetöö käigus rajavad.

 

Sama päeva hommikul istutasime aga koos PEFC Eesti tegevjuhiga Luua lähistele rahvusvahelise metsa. Aprilli keskel Tartus toimunud raiespordi meistrivõistluste meeskonnad valisid ja panid kohapeal mulda väikesed kuused, nüüd tõime nad suure hoole ja austusega Luuale ning leidsime neile väärika koha Luua arboreetumi lähistel.  Kui juur mulda sai, siis sai ka iga maa puu uhkelt lehviva lipu ja puidust sildi juurde, et ka võõras möödakäia rahvusvahelist metsa märkaks ja uhkust tunda saaks. Loodetavasti meeldib puudele Luual sedavõrd, et sellest sirgub vahva rahvusvaheline kuusik, mis meenutab veel kaua Eestis 2023. aastal peetud suurvõistlust.

 

Oleme Luual alati võõrustanud ka teisi asutusi, kel on soov ühiselt metsa istutada ning Eesti metsade tulevikku oma panus anda. Sel aastal võtame meie metsades lisaks oma õpilastele ja töötajatele vastu mitusada istutajat väga eripalgelistest asutustest - kõik nad soovivad anda panuse metsade tarka majandamisse ja tulevikumetsandusse. Eestis on veel küllaga inimesi, kes pole iial varem metsa istutanud ning Luuale on nad kõik teretulnud, sest lisaks metsarõõmule on meil alati hea meel, kui keegi mõne uue metsaoskuse või metsatarkuse võrra uhkemana koju minna saab!