Uudised

Luua Metsanduskool esindab Eestit metsandushariduse digitaliseerimise projektis

Luua Metsanduskool osaleb rõõmuga rahvusvahelises projektis FOREE ehk Boosting Digital Competencies and Skills in Forest Education.
 

Projekti eesmärk on koos Saksamaa ja Austria metsandushariduse spetsialistidega ning Itaalia Padua Ülikooli õppejõududega üheskoos võimestada metsandushariduse digitaliseerimist. Eestlased on digioskuste õpetamisel ja digivõimaluste kasutamisel Euroopas laialt tuntud ja kõrgelt hinnatud, sest meie tiigrihüppest ja e-riigi võimalustest räägitakse laiemalt. Seetõttu on ka Eesti kutsealase metsandusliku kompetentsikeskuse osalemine teiste mainitud suurriikidest tulnud projektipartnerite seas oodatud ja sisulise panusega.

 

Projekti käigus sünnib nii veebis läbitav kursus metsanduspraktikutele, kel jääb õpetamiseks tehnikatest ning meetoditest puudu kui ka veebikursus kõigile metsandusharidusest huvitatutele. Mõlemad kursused saavad Luua Metsanduskooli kaasabil loomulikult ka eestikeelseks. Nii saab ennast, oma metsa ja metsandusharidust tundma õppida mõnusalt emakeeles, omale meeldival ajal ja sobivas kohas.


NB! Kui oled praktik, kelle unistuste hulka kuulub oma teadmiste edasiandmine ning särasilmsete metsanduse tulevikutegijate õpetamine, siis hoia silmad lahti ja jälgi meie tegemisi. Projektist tõuseb tulu just õpetamishuvilisele praktikule nii meil kui Saksamaal, Austrias ja Itaalias  - anname tööriistad õpetamiseks ning digivõimaluste ära kasutamiseks.


Projekti avakohtumine toimus veebruari algusnädalal Austrias, kus lisaks Luua Metsanduskoolile, mida esindasid koolijuht Haana Zuba-Reinsalu ning koolituskeskuse juht Kairit Reiman, osalesid kutsehariduskool  Saksamaalt , ülikool Itaaliast ning kaks organisatsiooni  Austriast: metsandusklaster ja  koolituskeskus.


Projekti tegevused viiakse ellu kolme aasta jooksul, digitaalsed lahendused on senisest võimestatumad hiljemalt 2025. aastaks.