Uudised

Luua Metsanduskool rajab mõisahoonesse õpilaskodu

Luua mõisahoone ja selle ümbruses on märgata tihedat sagimist – alanud on välised restaureerimis- ja remonttööd. Lisaks on mõisapargis jalutaja silmale nähtamatu, et teine korrus ehitatakse ümber õpilaskoduks - metsanduskoolile lisandub mõisahoonesse 34 majutuskohta.
 

Direktor Haana Zuba-Reinsalu sõnul on mitmete põlvkondade jaoks mõis üks Luua metsanduskooli sümboleid ning arvukad vilistlased käivad igal aastal mõisahoones õpinguaastaid meenutamas. „Ühtlasi on viimastel aastatel suurenenud täiskasvanud õppijate tung Luua Metsanduskooli, mistõttu on meil kiirelt tekkimas majutuskohtade puudus. On siiras rõõm, et saame juba järgmisel aastal mõisahoones majutada nii oma sessiooniõppureid kui vabade kohtade puhul ka külalisi.“
 

Uue õpilaskodu ja mõisahoone värske välimuse valmimist on oodata varakevadel -  tööde lõpp on planeeritud hiljemalt järgmise aasta märtsiks.

Mõisahoone renoveerimis- ja ümberehitustöid haldab Riigi Kinnisvara AS, töid teostab Tesron OÜ, hanke kogusumma on 1032450,74 eurot.