Uudised

Lõpetasid sessiooniõppurid ja töökohapõhise õppe masinajuhid

Täna oli rõõmu- ja lõpupäev väga paljude Luua Metsanduskooli õpilaste jaoks. Tunnistusega astusid uutele väljakutsele vastu

  • mehed, kes õppinud töökohapõhises õppes forvarderi- ja harvesterioperaatoriks;
  • naised ja mehed, kes omandanud sessiooniõppes metsakasvataja, metsatehniku või metsamajanduse spetsialisti eriala;
  • puittaimede hindajad, kes oskavad väärtustada ja hinnanguid anda üksikutele asulapuudele;
  • maastikuehitajad, kes oskavad luua nauditavaid haljasalasid ja funktsionaalseid ehitisi.
     

Täna metsatehniku tunnistuse saanud Mikk Saar sõnas, et sattus Luuale tänu siin õppinud tuttavatele ning sooviga laulmise kõrval õppida midagi päriselt tegema ning on otsuse üle metsatehnikuks õppima asuda väga õnnelik: „Luua Metsanduskoolis üllatas siinsete õpetajate pühendumus, vilumus ning professionaalsus – siin teavad kõik õpetajad klassi ees, millest nad räägivad. Iga kord koju minnes oli väsimusest hoolimata tunne, et õpitu oli põnev ja õpetajad huvitavad“.


Mikk Saar kiitis kursusejuhataja Dimitri Randojat, kes sageli sessioonide vahel helistas ning uuris, kuidas koolitööd edenevad, motiveerides ning suunates täiskasvanud õppijaid enda vastu ausad olema.


Õpetaja Aino Mölder selgitas oma kõnes lõpetajatele, et metsamehi õpetatakse vaatama puittaimi ühtsena ehk puistuna, samas kui puittaimede hindajad näevad puid üksikutena. Aino Mölder pani lõpetajatele südamele, et tasub meeles hoida, et hindamist võib olla kahtesugust  - hindamine kui väärtustamine ning hindamine kui hinnangu andmine. Luua Metsanduskooli lõpetanutena tuleb neil kahel osata vahet teha!


Meil on rõõm ja tänutunne, et siin õppides ka killukesi meie mälestustesse jätsite ning oma elutarkust Luua Metsanduskooliga jagasite. Edu ja rõõmu valitud radadel!

 


 

Tõnu Elleri fotogaleriid aktusest näeb siin