Uudised

Koolitusel sae haaranud naised sattusid saesõltuvusse

Veebruari esimesed päevad tõid Luuale taaskord naised, kes saega töötamist ei pelga. Või kui pelgasidki, võtsid julguse rindu, tulid koolitusele ning tänaseks teavad, et saagi tuleb kartmise asemel lihtsalt austada. Enamik naistest polnud kunagi varem saagi käes hoidnud, aga koolituse järel tekkis tunne, et täitsa julgevad ja oskavad.

 

Õpetajad Janno Traks ja Ole Hütt tegid kahe päeva jooksul 14 naisele saega töötamise ohutuse, põhimõtted ja -võtted selgeks. „Eriline tänu meie õpetajatele, Jannole ja Olele. Nende puhul pole tegu mitte ainult oma valdkonda tundvate proffidega vaid ka heade inimestega. Nad on õpetajad, kes oma tööd südamest teevad.  Neil jagub empaatiat ning heatahtlikkust oma õpilaste suhtes. Nende puhul õpilane ei tunne, et tema küsimus võib rumal olla. Ole ja Janno kannatus ei katke, kui juhendatav juba mitmendat korda ühte ja sama asja mingi töölõigu kohta küsib - ta jääb ikka rahulikuks, et korrata ja selgitada,“ sõnab üks kursusel osaleja.

 

Osalejate tagasiside oli ülivõrretes, üks naistest kirjutab: „Suur aitäh, et nii vajaliku koolituse välja pakkusite! Vaimustus on nii suur, et eile kolasin tükk aega Stihli ja Husqvarna kodulehel, et korralikku varustus soetada!“

 

Kursuse lõpetanud naised on nüüd ootel, et Luua Metsanduskool korraldaks jätkukursuse, millest nad rõõmuga osa võtaksid –  kui konkreetsemaks minna, siis sooviks naised ka võsalõikuse koolitust.

Luuale tulles kipub kehtima see, et kes kord siin uksest sisse astunud, jätab siia tükikese oma hingest ning saab juurde uut tarkust, uusi oskusi ja sageli uusi sõprugi.

 

Tulekul koolituste nägemiseks kiika meie koolituskalendrisse.